SOUHRNNÁ OMEZENÍ S OHLEDEM NA SITUACI KOLEM COVID - 19

01.09.2020 21:37

 

  • Dezinfekce rukou u vstupu a ve všech učebnách, toaletách a v jídelně.
  • Zatím není povinnost nošení roušek pro žáky školy
  • Děti prozatím budou ve škole normálně spojovány do oddělení školní družiny.
  • Jsou zrušeny všechny akce, kde se může potkávat více tříd najednou.
  • Zákaz vstupu cizích osob, včetně zákonných zástupců do budovy školy včetně školní jídelny. Výjimka platí pouze pro ohlášené návštěvy s rouškou. Další výjimku tvoří rodiče žáků 1.ročníku pro prvních 14 dní s ohledem na adaptační proces přechodu z mateřinky do školy.

Jak bude škola postupovat v případě podezření na infekční respirační onemocnění

Škola nemá povinnost aktivně zjišťovat u jednotlivých dětí a žáků příznaky infekčního onemocnění (jako je např. zvýšená teplota, horečka, kašel, rýma, dušnost, bolest v krku, bolest hlavy, bolesti svalů a kloubů, průjem, ztráta chuti a čichu apod.). Budeme ale těmto příznakům věnovat zvýšenou míru pozornosti a při jejich zjištění (objevení) bude aplikován následující postup:

  1. příznaky jsou patrné již při příchodu dítěte/žáka do školy: dítě/žák není vpuštěn do budovy školy za podmínky, že je přítomen jeho zákonný zástupce.
  2. příznaky jsou patrné již při příchodu dítěte/žáka do školy a není přítomen zákonný zástupce dítěte či nezletilého žáka: tato skutečnost bude oznámena zákonnému zástupci neprodleně a zároveň bude informován o nutnosti bezodkladného vyzvednutí dítěte/žáka ze školy.
  3. příznaky se vyskytnou až v průběhu vyučování: neprodleně dojde k poskytnutí roušky a umístění do předem připravené samostatné místnosti nebo k jinému způsobu izolace od ostatních přítomných ve škole. Současně bude informován zákonný zástupce dítěte/žáka s ohledem na bezodkladné vyzvednutí dítěte/žáka ze školy.

Ve všech uvedených případech jsou zákonní zástupci povinni telefonicky kontaktovat praktického lékaře, který rozhodne o dalším postupu.